Di Francesco: 'Strootman is onze leider'

dinsdag 12 september 2017

Di Francesco: 'Strootman is onze leider'

In het Nederlands elftal staat Kevin Strootman flink onder druk. De middenvelder oogt traag en slordig in de passing. Toch is en blijft hij bij AS Roma een van de nieuwe leiders van het elftal.

AS ROMA VINDT NIEUWE VELDHEER
Nu clublegende Francesco Totti gestopt is, moet Roma opzoek naar spelers die het elftal kunnen dragen. Volgens coach Di Francesco is Strootman zo'n speler. 'Hij is een leider op de training, maar ook op het veld. Daarnaast is Kevin een beslissende speler die een team kan dragen. Zijn karakter hebben we nodig tegen Atlético. Spelers zoals Strootman hebben we nodig morgen, maar ik reken natuurlijk op het hele team.'

'De laatste tijd heeft Roma het niet goed gedaan in Europa terwijl Atleti twee keer in de finale van de Champions League stond. Dat is natuurlijk geen toeval. Om ze te verslaan zullen we hun kracht moeten evenaren terwijl we onze eigen spel spelen', zei hij op de persconferentie.

'We hebben het karakter van Strootman nodig'

ATLÉTICO VREEST VELD SPELERS EN FANS
Het heeft de afgelopen dagen hard geregend in Rome en daardoor werd zelfs de wedstrijd van Roma tegen Sampdoria afgelast. Volgens Atlético verdediger Lucas Hernández kan het veld een rol gaan spelen. 'We weten dat het weer daar erg slecht is geweest daar maar we weten niet wat het met veld heeft gedaan', zei hij tegen Marca.

'Het zal een zware wedstrijd worden. De spelers zullen het ons moeilijk maken. De fans zullen het ons moeilijk maken. Maar we gaan 100% geven om de overwinning mee terug naar Madrid te nemen.'


Dinsdagavond zie je de Champions League live! Op Ziggo Sport Select is er een switchprogrammaZiggo Sport Extra 1 zendt AS Roma - Atlético Madrid live uit. Het hele programma vind je hier. Genieten!