Feyenoord eindelijk terug

woensdag 13 september 2017

Feyenoord eindelijk terug

Feyenoord maakt na 15 jaar zijn rentree op het hoogste niveau van Europa. In de Champions League speelt het thuis tegen Manchester City.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat vanuit een hechte organisatie spelen. Gokkend op de snelheid van Boëtius en Berghuis. De Rotterdammers moeten alles geven om van het sterrenensemble van City te winnen.

Met alle supporters er achter, weet je het maar nooit.

Aanvoerder Karim El Ahmadi: 'We hebben al bewezen dat we het grote clubs lastig kunnen maken. We moeten in ieder geval niet te naïef gaan spelen. Als je de boel opengooit, straffen zulke ploegen dat gelijk af.' De Marokkaans international benadrukt de rol van de supporters: 'We hebben heel veel respect voor Manchester City, maar geen ontzag. Hier in De Kuip, met alle supporters er achter, weet je het maar nooit.'

VAN KUNSTGRAS NAAR BILJARTLAKEN
In de Kuip ligt het veld er weer fantastisch bij. Anders was dat dit weekend, toen Feyenoord met moeite een 4-2 winst boekte op het kunstgras in Almelo. Feyenoord won met moeite, City had geen kind aan Liverpool. Het speelde grotendeels tegen 10 man.

Check hier de beelden:

Op het biljartlaken van de Kuip rekent Feyenoord op de steun van Het Legioen. De trouwe aanhang is ook bij Pep Guardiola bekend. De coach roemde het publiek: 'We beginnen in Rotterdam. In een land dat voetbal waardeert en er van houdt.'

GROOT GEMIS
Feyenoord mist Nicolai Jørgensen en  Ridgeciano Haps vanwege blessures. Vooral de lange Deense spits maakt indruk. Hij scoorde 21 keer in 32 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Haps maakt ook een goede indruk bij Feyenoord, hij kwam deze zomer over van AZ. 

Bij The Citizens zijn ook vraagtekens. Keeper Ederson werd zaterdag nog uit de wedstrijd geschopt. Aanvoerder Vincent Kompany kampt eigenlijk altijd met blessures en is er ook niet bij.


Klaar voor een avondje topvoetbal? Feyenoord - Machester City is live op Ziggo Sport Voetbal! Om 20:45 wordt er afgetrapt in de Kuip. Op Ziggo Sport Select is een Switch-programma waar alle hoogtepunten live langskomen. Maar, er zijn nog veel meer toppers! Het hele programma vind je hier.