Officieel: Bottas ook in 2018 weer in Mercedes

woensdag 13 september 2017

Officieel: Bottas ook in 2018 weer in Mercedes

Een hele grote verrassing is het niet, maar Valtteri Bottas is ook in 2018 coureur voor Mercedes in de Formule 1. De Fin heeft zijn contract bij de Duitse constructeurskampioen met een jaar verlengd. Bottas heeft in zijn debuutjaar bij De Zilverpijlen voldoende indruk gemaakt. Hij greep al twee Grand Prix-zeges en staat achter teammaat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel derde in het WK.

'We hebben Valtteri dit jaar een enorme uitdaging gegeven: op het laatste moment is hij erbij gekomen en meteen bij het beste team met de beste coureur als teammaat. Als je dat bedenkt, is wat hij heeft laten zien des te indrukwekkender. Het was eigenlijk een no-brainer om door te gaan', verklaart teambaas Toto Wolff de keuze voor contractverlenging.

'GOEDE CHEMIE TUSSEN HEM EN LEWIS'
'Een andere bonus voor ons als team is dat beide coureurs onderling veel respect voor elkaar hebben gekregen. Die chemie en dynamiek tussen Lewis en Valtteri hebben wij nodig om de strijd met onze concurrenten aan te gaan', besluit Wolff met een kleine verwijzing naar vorig seizoen.

Bottas kwam over van Williams toen duidelijk werd dat wereldkampioen Nico Rosberg met pensioen zou gaan. Tussen Rosberg en Hamilton was de chemie overduidelijk ver te zoeken. Meerdere malen en zowel op als buiten de baan haalden de kemphanen het bloed onder elkaars nagels vandaan.