'Renault stopt samenwerking met Red Bull'

donderdag 14 september 2017

'Renault stopt samenwerking met Red Bull'

Er lijkt een einde te komen aan het inmiddels ongelukkige huwelijk tussen Red Bull en Renault in de Formule 1. De motorleverancier van de Oostenrijkse renstal van Max Verstappen heeft volgens The Daily Mail besloten de samenwerking na volgend seizoen te beëindigen.

HET BALLETJE GAAT ROLLEN
Renault heeft Red Bull laten weten Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo volgend seizoen nog te willen voorzien van motoren, maar de samenwerking vanaf 2019 te beëindigen. De Franse motorproducent zoekt nu toenadering naar McLaren, waar Toro Rosso in zee zal gaan met Honda. Zo onvouwt er zich een ingewikkelde motordeal in de koningsklasse van de autosport.

De motoren van Renault kwamen dit seizoen onder een vergrootglas te liggen, omdat Verstappen tot zijn grote frustratie geregeld uitviel met motorpech. Ook Ricciardo liet zich kritisch uit, aangezien Red Bull de laatste jaren maar niet bij de top kan aanklampen. De Oostenrijkse renstal beleefde echter hoogtijdagen met Renault, toen van 2010 tot 2013 Sebastian Vettel vier wereldtitels op rij behaalde.