Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Max niet vlekkeloos, wel snelste in FP3

zaterdag 16 september 2017

Max niet vlekkeloos, wel snelste in FP3

Er staat vanmiddag een hele spannende kwalificatie op de planning voor de Grand Prix van Singapore. In de laatste vrije training liet Red Bull weer zien dat het sterk is op het Marina Bay Street Circuit, al ging het dit keer niet geheel vlekkeloos. Max Verstappen was de snelste in de laatste training, maar moest vlak voor het einde naar de kant.

'CAR IS SHIFTING BY ITSELF'
Max klokte met 1:41,829 de snelste tijd. Daarmee was hij 72 duizendsten steller dan de Ferrari van Sebastian Vettel. Aan het einde van de training kreeg de Limburger te maken met technische problemen. Zijn versnellingsbak ging een eigen leven leiden en hij moest naar binnen. De problemen leken mee te vallen, want zijn Red Bull kwam nog voor het einde terug te baan op.

TOUCHÉ DANIEL
Ook voor Daniel Ricciardo verliep de zaterdagochtend niet optimaal. De Australiër maakte twee touchés, waaronder tegen de muur waar Verstappen en Vettel gisteren al goed wegkwamen. Hij eindigde als zesde.

RODE VLAG EN MCLAREN TOP
Na een halfuur raakte Marcus Ericsson zijn grip kwijt in de bocht. De rommel die de Sauber-coureur achterliet betekende een rode vlag, waardoor de training tien minuten stil lag.

Opvallende namen in de topvijf waren Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. De beide coureurs van McLaren kenden een prima training en eindigden op de plekken vier en vijf.