Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel temt ontketende Bulls

zaterdag 16 september 2017

Vettel temt ontketende Bulls

Een bloedstollend spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore! Max Verstappen was ongelooflijk dicht bij zijn allereerste pole position in zijn carrière, maar toen de rook op het Marina Bay Street Circuit was opgetrokken, bleek dat Sebastian Vettel morgen als leider aan de wedstrijd begint. Verstappen begint vanaf P2 en Daniel Ricciardo vanaf P3.

BULLS MACHTIG, MAAR FERRARI HEEFT BOOST
De Red Bulls hebben in de vrije trainingen al laten zien in topvorm te verkeren. Na Q1 en Q2 vormden zij ook al een 1-2'tje, maar in de toptienkwalificatie hadden ze bij Ferrari nog een extra beetje power gevonden. Verstappen dook als eerste onder de 1:40, maar daar dook Vettel meteen onder. In de laatste run klokte de Duitse oud-wereldkampioen een onoverbrugbare tijd van 1:39,491.

Dat was uiteindelijk zo'n drie tot vier tienden sneller dan de Red Bulls op twee en drie, maar daarna ontstond het echte gat. Kimi Raikkonen volgde op ruim een halve seconde op 4. De Mercedessen stonden nóg verder weg, met Lewis Hamilton op 5 (1:40,126) en Valtteri Bottas op 6 (1:40,810).

MOEITE MET GRIP
Het was vooral bij aanvang van de kwalificatie glad op de baan. Net als Verstappen hadden veel coureurs er duidelijk moeite mee. Veel muurtjes moesten het ontgelden. Felipe Massa hield er een klapband aan over. Net als Stroll lukte het de beide Williams-piloten niet door Q1 te komen.