Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Koeman: 'Winnen is beste medicijn'

donderdag 21 september 2017

Koeman: 'Winnen is beste medicijn'

Ronald Koeman hoopt dat de 3-0 zege van Everton op Sunderland in het toernooi om de League Cup zijn ploeg weer op het juiste spoor heeft gezet. 'Winnen is het beste medicijn om het vertrouwen terug te krijgen', zei de coach van The Toffees. 'Hopelijk geven dit resultaat en de manier waarop we hebben gespeeld, ons een boost richting de competitiewedstrijd zaterdag tegen Bournemouth.'

Hoewel Koeman zijn selectie deze zomer voor een slordige 160 miljoen euro mocht versterken, vallen de resultaten vooralsnog flink tegen. Everton won in de Premier League pas één keer en staat met vier punten uit vijf duels op de achttiende plaats. Na vier nederlagen op rij, zonder ook maar één doelpunt te hebben gemaakt, kwam de winst op Sunderland dan ook als geroepen voor Koeman.

'Er staan nu drie thuiswedstrijden op het programma en als we die allemaal winnen, ziet de situatie er heel anders uit. Dan gaan we alsnog met een lach op ons gezicht de interlandperiode in', zei Koeman, wiens ploeg voor de vierde ronde van de League Cup werd gekoppeld aan Chelsea.