Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ronaldo de redder in het Ruhrgebied

dinsdag 26 september 2017

Ronaldo de redder in het Ruhrgebied

Voor de negende keer in tien jaar tijd kruisen grootmachten Borussia Dortmund en Real Madrid de degens in de Champions League. De voorgaande acht edities waren goed voor 27 doelpunten. Goals zijn dus gegarandeerd in het Signal Iduna Park! Ook voor Cristiano Ronaldo is het een uitgelezen mogelijkheid het net weer eens te vinden.

RONALDO OP VERTROUWDE GROND
De Portugese superster heeft na zijn schorsing in de competitie nog moeite de bal tussen de palen te krijgen, maar komt in het stadion van Dortmund terug in zijn comfortzone. CR7 kwam in alle uitduels met de Duitsers waarin hij speelde, steeds tot scoren. In zijn zeven wedstrijden tegen Die Borussen wist hij vier keer het net te laten bollen.

Daar komt bij dat Ronaldo in het miljoenenbal behoorlijk op schot is met 12 doelpunten in de laatste 6 wedstrijden. In het eerste groepsduel van dit jaar tegen APOEL tekende hij voor 2 van de 3 treffers, waaronder deze in de 12de minuut:

BORUSSEN ZIJN TAAI
Los Merengues staan in ieder geval geen makkelijke avond te wachten. Real won in het Champions League-toernooi namelijk nog nooit in Dortmund. Met name de 4-1 nederlaag in de halve finale van 2013 heeft lang nagedreund in de Spaanse hoofdstad. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar ook in de groepsfase en stelde de thuisploeg vlak voor het einde een punt en daarmee groepswinst veilig.

TEST VOOR BOSZ
Voor de mannen van Peter Bosz is de wedstrijd tegen Real vanzelfsprekend een echte graadmeter voor het hoogste niveau. In de Bundesliga gaat het de Nederlandse trainer vooralsnog voor de wind. Dortmund staat daarin met 16 punten en pas 1 tegendoelpunt bovenaan. In Madrid gaat de competitiestart minder vlekkeloos. Van de eerste 6 duels leed te ploeg van Zinédine Zidane al 3 keer puntverlies.


BVB-Real Madrid is vanavond vanaf 20.45 live te volgen via Ziggo Sport Golf. Wil je helemaal niets missen van alle Champions League-duels? Kijk dan via ons switchkanaal op Ziggo Sport Select!