Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Veel water, weinig actie en geen Bulls

vrijdag 6 oktober 2017

Het weinige dat de teams wijzer zijn geworden van de tweede vrije training voor de GP van Japan is dat het op Suzuka ongenadig hard kan regenen. De eerste drie kwartier zagen we alleen Bernd Maylander op de baan in zijn safety car. Ook toen de regen minder werd en de sessie alsnog van start ging, bleef de actie zeer beperkt. Uiteindelijk zouden slechts 5 man een rondetijd noteren.

Bij de start van de tweede training kwam het bakken naar beneden en liep het water in stromen door pitlane en over de baan. Het risico op aquaplaning met de zeer laag op de grond liggende F1-bolides was veel te groot en dus bleef het licht tot 45 minuten voor het einde van de sessie op rood. Pas toen de regen minder werd, kwam het sein veilig van raceleider Charlie Whiting.

MAX EN DANIEL BLIJVEN BINNEN
Toch bleven ook toen al veel teams binnen. Zo liet Red Bull Max Verstappen en Daniel Ricciardo geen meter maken, bleef Valtteri Bottas binnen en ook de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen tekenden voor niet meer dan een installatieronde. De enige topcoureur die wel een tijd klokte, was Lewis Hamilton. Met 1.48,719 was hij ook meteen trainingswinnaar.

Lance Stroll had nog wat last van aquaplaning

SELECT GEZELSCHAP MET EEN TIJD
Esteban Ocon, Sergio Pérez, Felipe Massa en Lance Stroll waren de andere vier in het selecte gezelschap met een tijd. Omdat het zondag tijdens de race droog lijkt te blijven, wilden de anderen geen onnodig risico nemen. Toen het vijf minuten voor het einde weer harder ging regenen, verdwenen ook de diehards weer in de garage, zat de verloren training erop en konden de verzopen Japanners op de tribune naar huis.

DE UITSLAG VAN DE TWEEDE VRIJE TRAINING: