Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Palmer moet wijken voor Sainz na Japan

zaterdag 7 oktober 2017

Palmer moet wijken voor Sainz na Japan

Carlos Sainz stapt zondag na de Grand Prix van Japan van Toro Rosso over naar Renault. Bij de Franse renstal neemt de Spanjaard het stoeltje over van Jolyon Palmer. De 26-jarige Brit stelde ook dit seizoen danig teleur en ontpopte zich met een reeks aan incidenten als een brokkenpiloot.

Palmer is bezig aan zijn tweede seizoen bij Renault en kondigde zijn tussentijdse vertrek zelf aan. 'De race in Japan zal mijn laatste voor het team van Renault zijn. Het was een geweldig uitdagend seizoen. Ik wil zondag het hoogst haalbare resultaat neerzetten. Daarna ga ik diverse opties voor mijn toekomst bekijken.'

Sainz stond al klaar om Palmer te vervangen bij Renault. Met nog vier races te rijden na Japan, is het Formule 1-avontuur voor de Brit nu voorlopig voorbij. Sainz was bij Toro Rosso voormalig ploeggenoot van Max Verstappen (nu Red Bull) en zal over twee weken in de Verenigde Staten zijn debuut maken voor zijn nieuwe renstal waar hij de teamgenoot wordt van de Duitser Nico Hülkenberg.

Bij Toro Rosso behoudt Daniil Kvyat daardoor zijn stoeltje. De matig presterende Rus moet in de rest van het seizoen bewijzen rookie Pierre Gasly de baas te zijn.