Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Max vlak achter Hamilton 2, Seb out=WK over

zondag 8 oktober 2017

Max Verstappen heeft zijn overwinning in Sepang extra glans gegeven door die te laten volgen door een knappe tweede plek in de Grand Prix van Japan. Hij strandde op amper 1,2 seconden van racewinnaar Lewis Hamilton en ruim voor nummer 3 Daniel Ricciardo. Hamilton deed gouden zaken in de strijd om het WK omdat zijn enige concurrent Sebastian Vettel weer uitviel.

VETTEL WEER KAPOT
Al voor de start werd er druk gesleuteld aan de Ferrari van Vettel, maar de Scuderia benadrukte toen nog dat het om een 'klein probleem aan een bougie' zou gaan. Dat bleek na het doven van de lichten een klein understatement. Al meteen vloog Verstappen de Duitser voorbij en de worstelende Vettel zakte daarna steeds verder terug. Na drie ronden gaf hij de pijp aan Maarten en parkeerde zijn wagen in de pits.

De herhaling van de start

MAX PAKT RICCIARDO BIJ DE START
Verstappen kende een uitstekende start en had bij het ingaan van bocht 1 zijn teammaat Ricciardo al te pakken. Nadat een vroege safety car (na een crash van Carlos Sainz) weer was vertrokken, bleef Max in het spoor van De Zilverpijl, maar meer zat er lange tijd niet in. Hamilton controleerde en ook na de enige pitstop van de leiders behield hij de koppositie.

HEEL DICHT BIJ HAMILTON
Pas in de slotfase werd het echt spannend. Hamilton klaagde over vibratie en mede door toedoen van hinderlijke achterblijvers Felipe Massa en Fernando Alonso naderde Max in de op een na laatste ronde tot op 0,2 seconden van de Engelsman. Toen ook Max achter Massa vast kwam te zitten, was de eventuele hoop op een derde overwinning vervlogen en restte een enorm knappe tweede stek.  

Omdat Hamilton alweer zijn achtste zege dit seizoen pakte, is het verschil in de WK-stand tussen hem en Vettel met nog 4 races te gaan nu maar liefst 59 punten. In theorie kan hij de titel dus al grijpen bij de volgende GP in de Verenigde Staten.   

De lulligste uitvalbeurt komt op naam van The Hulk

Al zal Lance Stroll ook niet blij zijn