Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

'F1 wil GP Rotterdam of Amsterdam'

dinsdag 10 oktober 2017

'F1 wil GP Rotterdam of Amsterdam'

De Nederlandse fans van Max Verstappen en van de Formule 1 in het algemeen, werden vanochtend wakker met mooi nieuws. Volgens het gerenommeerde motorsport.com zijn de bazen van de Formule 1 aan het onderzoeken of de GP van Nederland terug kan keren op de kalender. Sean Bratches, de commerciële baas, heeft al verkennende gesprekken gevoerd over de mogelijkheid tot een stratenrace in Amsterdam of Rotterdam.

MEDE MOGELIJK DOOR MAX
De Formule 1 is door de successen van Max Verstappen enorm populair in Nederland en daarom staat een nieuwe Grote Prijs van Nederland hoog op de wensenlijst van Bratches, weet de site. Ook een terugkeer naar het circuit in Zandvoort is nog een optie, maar motorsport verwacht dat een stratenrace beter past in de nieuwe visie van de Formule 1-groep. 

Rondom de race moet een compleet grand prix festival georganiseerd worden en dat past beter in een grote stad. Amsterdam is internationaal meer aansprekend, maar Rotterdam heeft het logistiek beter voor elkaar en bovendien ervaring met het organiseren van F1-demo’s. Overigens is nog niet duidelijk in welk jaar de kalender zou moeten worden uitgebreid met een race in Verstappen-land.

MOL: 'LIJKT ME EEN ZOGENAAMDE LONG SHOT'
Hoewel ook Olav Mol enthousiast is over het idee, ziet hij nog niet zo snel auto's over de Erasmusbrug of de Amsterdamse grachten vliegen. 'Het lijkt me een zogenaamd long-shot. De Formule 1 zal eerst een Amerikaanse race in Las Vegas of New York willen toevoegen.'

'De deal voor Nederland zal op regeringsniveau gemaakt moeten worden volgens mij. Het lijkt me dus nog wat prematuur, maar mocht het gebeuren, sta ik vooraan om het te steunen', besluit de Ziggo Sport-commentator.

DOORNBOS: 'STA ER 1000 PROCENT ACHTER'
Oud-coureur Robert Doornbos: 'We hebben in Assen en Zandvoort twee mooie circuits liggen, maar een stratencircuit brengt andere voordelen met zich mee. De F1 komt dan naar de fans toe en zal een groot spektakel worden! Er is draagvlak, nu op politiek niveau de neuzen in dezelfde richting krijgen. Dan komen die financiën ook wel op orde. Ik sta er 1000% achter en zou het op elke mogelijke manier supporten.'