Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Oranje mist WK, Robben zwaait af

dinsdag 10 oktober 2017

Oranje mist WK, Robben zwaait af

Na het gemiste EK in Frankrijk ontbreekt het Nederlands elftal volgend jaar ook op het WK in Rusland. In het laatste groepsduel van de kwalificatie bleef een zege met zeven treffers verschil op Zweden uit. Oranje vermaakte vooral voor rust, maar won slechts met 2-0.

In zijn laatste interland eiste Arjen Robben een hoofdrol op. Al tijdens het volkslied toonde hij emoties. Na een minuut stilte voor de overleden burgemeester Eberhard van der Laan liet de aanvoerder nog een keer zien hoe je alles geeft als international. 

De bezoekers uit Scandinavië beperkten zich vooral tot verdedigen en tijdrekken en kwamen in de eerste helft al goed weg toen Georginio Wijnaldum en Kenny Tete voor open doel misten. Zij lieten na Zweden echt zenuwachtig te maken. Arjen Robben scoorde twee keer voor de pauze. Eerst maakte hij een penalty, daarna schoot hij fantastisch raak van net buiten het strafschopgebied.

Na de pauze bleven grote kansen als voor rust uit, al had Wijnaldum nog wel kunnen scoren. Ook de wissels van Davy Klaassen voor Wijnaldum en Daryl Janmaat voor Tete leidden niet meer tot een wonder.