Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Uruguay en Colombia ook naar WK

woensdag 11 oktober 2017

Uruguay en Colombia ook naar WK

Naast Argentinië zijn ook Uruguay en Colombia geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. Brazilië is groepswinnaar in de Zuid-Amerikaanse poule en was al voor de laatste speelronde gekwalificeerd.

URUGUAY SCOORT 6 KEER
Uruguay moest het thuis bewijzen tegen Bolivia, dat het WK al niet meer kon halen. Onder leiding van Luis Suárez werd er met 4-2 gewonnen in Montevideo. De spits scoorde twee keer. Ook Edinson Cavani en Martin Cáceres troffen doel. Bolivia wist niet te scoren, Uruguay deed dat namens hen. Gastón Silva en Diego Godin maakten beide een eigen goal.

COLOMBIA HAALT HET
De Colombiaanse ploeg eindigde als vierde in de kwalificatiepoule. In een directe strijd met Peru om kwalificatie werd het 1-1. James Rodriguez scoorde voor de Colombianen, die de Peruanen op een punt achterstand hielden. Zo ontlopen zij de play-offs. Peru gaat wel de play-offs in. Het land van Feyenoorder Renato Tapia gaat het opnemen tegen Nieuw-Zeeland om een plek op het WK.

CHILI GRIJPT NAAST TICKET
De Chilenen stonden voor een geweldig grote opgave. In en tegen Brazilië verloor het met 3-0. Met 1 of 3 punten had Chili zich kunnen plaatsen. Na de nederlaag kunnen Alexis Sánchez en zijn collega's het WK uit hun hoofd zetten. Paulinho en Gabriel Jesus (2) scoorden en zo werd Chili overklast. 
Extra zuur was dat het voor aanvang nog op plek 3 stond: genoeg voor rechtstreekse kwalificatie.

Eindstand van de WK-kwalificatiepoule in Zuid-Amerika

Lionel Messi kan zijn ticket naar Rusland wel boeken. De kleine Argentijn loodste zijn land naar het WK met een hattrick.