Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Spektakelgarantie bij Liverpool-United

vrijdag 13 oktober 2017

Spektakelgarantie bij Liverpool-United

Zaterdag staan Liverpool en Manchester United recht tegenover elkaar op Anfield Road. Beide rood, beide uit een grote stad en beide een topploeg. Veel hebben de clubs gemeen, maar ze zullen elkaar nooit liggen. De rivaliteit tussen de teams is enorm. De clubs hebben beide ook jaarlijks burenruzies met Everton en Manchester City, maar de North-West Derby is dé wedstrijd.

En dat wordt smullen geblazen. Wanneer de teams tegenover elkaar staan, is het altijd een spektakel. The Reds en The Red Devils gingen al 198 keer de strijd aan met elkaar. Sinds de oprichting van de Premier League werd het pas 2 keer 0-0. Goals zijn dus bijna een garantie. Liverpool heeft een patent op schitterende goals tegen de aartsrivaal:

Maar, ook Manchester United kan een fraaie goal maken. Vraag dat maar aan Mata of Beckham. Deze drie goals van The Mancunians liegen er niet om:

HATTRICK HERO'S
Veel topspitsen kwamen in actie voor beide teams. Enkele daarvan wisten zich te onderscheiden met een ongelooflijke prestatie: een hattrick tegen de aartsrivaal. In 2011 won Liverpool met 3-1. Toen was er een hattrick van Dirk Kuijt, met veel hulp van Luis Suárez:

Nu is Romelu Lukaku hot bij Manchester United. De Belgische afmaker schaart zich met zijn seizoensstart al in een illuster rijtje spitsen. Verderop in dat rijtje staat Dimitar Berbatov. Maar, kan Big Rom ook wat Berbatov in 2010 deed? Een heerlijke hattrick... mét een omhaal!


The North-West Derby tussen Liverpool en Manchester United is live te zien op Ziggo Sport (14) en Select! Om 13:30 zit de hele wereld klaar voor deze topper. Galmt het You'll Never Walk Alone of Glory Glory Man United na 90 minuten over Anfield Road?