Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Gasly niet naar Austin, maar wie wel?

donderdag 12 oktober 2017

Gasly niet naar Austin, maar wie wel?

Pierre Gasly slaat de Grand Prix van de Verenigde Staten volgende week over, weet Motorsport.com. De Fransman van Toro Rosso rijdt in dat weekend op Suzuka een race in de Super Formula, omdat hij in die klasse nog de titel kan pakken. Wie het stoeltje van Gasly overneemt, is nog niet bekend.

Gasly maakte twee weken geleden in Maleisië zijn debuut in de Formule 1. Het racetalent uit het Red Bull-opleidingsteam verving toen Daniil Kvyat. De Rus keert nu wél weer terug bij de Italiaanse renstal, omdat Carlos Sainz midden in het seizoen de overstap maakt naar Renault. Dat gaat ten koste van Jolyon Palmer.

WIE IN HET STOELTJE VAN GASLY?
Na Austin rijden Kvyat en Gasly dus in principe gewoon in de Toro's, maar het is nog onduidelijk wie er in de VS het stoeltje van Gasly overneemt. Op dit moment gaan er veel namen rond. De kersverse Formule 2-kampioen Charles Leclerc wordt genoemd, maar dat geldt ook voor een ander jong talent: Antonio Giovinazzi. De Italiaan reed in het begin van dit seizoen al twee grand prixs voor Sauber.

Ook oude bekenden Takuma Sato, Sébastien Buemi, Paul di Resta en Robert Kubica worden genoemd in de wandelgangen. Laatstgenoemde lijkt echter geen serieuze optie, omdat de Pool zich momenteel volledig richt op een stoeltje bij Williams volgend jaar. Palmer behoort ook nog tot de mogelijkheden, omdat hij na de vorige gp geen team meer heeft.