Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Barcelona wil toch in La Liga blijven

zaterdag 21 oktober 2017

Barcelona wil toch in La Liga blijven

Barcelona wil in de Primera División blijven, ook al zou Catalonië onafhankelijk worden. Dat zei voorzitter Josep Maria Bartomeu tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Catalanen. 'U kunt er zeker van zijn dat dit bestuur altijd zal handelen in het belang van de club. In de huidige situatie betekent dit dat Barcelona blijft spelen in La Liga. Dat is in wederzijds voordeel', sprak Bartomeu.

De preses van Barça was kortgeleden minder helder. Tijdens de rellen rond het referendum, waarin de Catalanen zich mochten uitspreken over de onafhankelijkheid van hun regio, zei Bartomeu dat Barça misschien wel moest uitkijken naar andere competities. Hij kwam zaterdag terug op die woorden.

Bartomeu sprak wel zijn afschuw uit over de aanhouding van twee kopstukken uit de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. 'Barça is meer dan een club en moet een plek zijn voor dialoog, harmonie en respect. Iedereen moet voor zijn mening kunnen uitkomen en om die reden is het verwerpelijk dat mensen om hun politieke ideeën in de gevangenis komen.'