Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Marko: 'Kvyat komt niet meer terug'

woensdag 25 oktober 2017

Marko: 'Kvyat komt niet meer terug'

Het punt dat Daniil Kvyat haalde bij de Grand Prix van de Verenigde staten is zeer waarschijnlijk ook het laatste in zijn Formule 1-loopbaan geweest. Bij Toro Rosso is dit seizoen in ieder geval geen plek meer voor de Rus, zegt Helmut Marko. ‘Kvyat keert niet nog een keer terug. We geloven niet meer dat hij de ommekeer voor een lange termijn nog gaat maken.’

Daarmee lijkt ook de hoop op een terugkeer in 2018 vervlogen. Toro Rosso maakt het seizoen af met Pierre Gasly en Brendon Hartley. ‘Daarna zien we wel weer verder’, zegt Marko tegen Auto Bild. De kalender telt nog drie races. Na Mexico volgen nog de GP’s van Brazilië en Abu Dhabi. 

Kvyat maakte in 2014 zijn racedebuut voor Toro Rosso en maakte een jaar later de overstap naar grote broer Red Bull omdat Sebastian Vettel daar vertrok. Hij won nooit een Grand Prix en behaalde in de GP van Hongarije zijn beste resultaat met P2. Na vier races in 2016 volgde de zeker in Nederland veelbesproken degradatie. In de GP van Barcelona nam Max Verstappen Kvyat's stoeltje over en de rest is geschiedenis.