Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Solide Zwitsers danken scheids in Belfast

donderdag 9 november 2017

Ondanks een vrijwel foutloze groepsfase moest Zwitserland vanavond alsnog aantreden in de playoffs voor kwalificaite voor het WK 2018 in Rusland. In en tegen Noord-Ierland gaven de bezoekers vrijwel niets weg, maar was een discutabel doelpunt nodig voor de overwinning in de heenwedstrijd.

SCHEIDS BESLIST WEDSTRIJD
Het was een kwestie van tijd voordat Zwitserland tot scoren moest komen in Belfast. In de eerste helft was Granit Xhaka al dichtbij met enkele schoten vlak over het doel. Ook een krulschot van Xherdan Shaqiri ging maar rakelings langs het aluminium. Pijnlijk genoeg voor de Noord-Ieren was het een onterechte penalty die uiteindelijk de doorslag gaf, benut door Ricardo Rodríguez.

Van hands leek weinig sprake, maar de scheidsrechter beoordeelde anders.


Aanstaande zondag staat de return op het programma in Basel. Je hoeft in ieder geval niets te missen van alle WK-playoffduels op Ziggo Sport! Morgen check je Zweden-Italië live op Ziggo Sport, kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Op Ziggo Sport Voetbal kijk je dan naar Frankrijk-Wales. Al deze wedstrijden zijn ook te bekijken via Ziggo Sport Totaal Go.