Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Kroatië met één been al in Rusland

donderdag 9 november 2017

Kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland kan voor Kroatië eigenlijk al niet meer misgaan. In de eerste wedstrijd van het tweeluik met Balkan-broeder Griekenland waren de Kroaten heer en meester en wonnen ze met 4-1.

GRIEKEN KANSLOOS IN ZAGREB
Zonder de nog niet volledig fitte Mario Mandzukic had Kroatië niet bijster veel moeite met scoren. Na één helft lagen er al drie in het netje voor de ploeg van Zlatko Dalic. Binnen tien minuten benutte Luka Modric een penalty na een fout van doelman Orestis Karnezis. Niet veel later maakte Nikola Kalinic er met de buitenkant van de voet 2-0 van:

ENIG GEVAAR METEEN KOP INGEDRUKT
Er leek niets aan de hand voor de Kroaten, maar vrijwel uit het niets maakte Griekenland de aansluitingstreffer. Sokratis Papastathopoulos kopte raak in de verre hoek. Luttele seconden na de aftrap was de marge voor Kroatië alweer 2. Ivan Perisic was het eindstation van een fraaie aanval en knikte een perfect afgemeten voorzet van Sime Vrsaljko binnen:

Karnezis hield de Kroaten vlak voor rust nog knap van scoren, maar keek niet lang na de pauze toe hoe Andrej Kramaric de score opvoerde naar 4-1. Zondag valt in Piraeus de definitieve beslissing voor wie er naar Rusland gaat. Ook die wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport.


Je hoeft niets te missen van alle WK-playoffduels op Ziggo Sport! Morgen check je Zweden-Italië live op Ziggo Sport, kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Op Ziggo Sport Voetbal kijk je dan naar Frankrijk-Wales. Al deze wedstrijden zijn ook te bekijken via Ziggo Sport Totaal Go.