Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ongeïnspireerd Oranje wint nipt

donderdag 9 november 2017

Ongeïnspireerd Oranje wint nipt

Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Schotland met 1-0 gewonnen. Memphis Depay maakte vijf minuten voor rust op aangeven van Ryan Babel het enige doelpunt van de wedstrijd in Aberdeen. Het pover spelende Oranje creëerde verder amper kansen en ontsnapte in de tweede helft een paar keer aan de gelijkmaker.

Zowel Schotland als het Nederlands elftal ontbreekt volgend jaar op het WK in Rusland. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat sluit het interlandjaar dinsdag in Boekarest af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië.

RECORDAANTAL WINSTPARTIJEN
De overwinning had nog een lichtpuntje voor de bondscoach: Advocaat heeft het recordaantal overwinningen als bondscoach van het Nederlands elftal geëvenaard. Het was vanavond de 36ste overwinning van de Hagenaar met de nationale ploeg.

Advocaat kwam daarmee op gelijke hoogte met Bob Glendenning. De Engelsman fungeerde van 1923 tot en met 1940 als bondscoach en won 36 keer. Glendenning geldt als de langstzittende bondscoach ooit van het Nederlands elftal en zat 87 keer op de bank. Advocaat evenaarde het recordaantal zeges in zijn 61ste interland. Oranje verloor onder De Kleine Generaal twaalf keer en speelde dertien keer gelijk.