Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Evra 7 maanden geschorst na trap tegen fan

vrijdag 10 november 2017

Evra 7 maanden geschorst na trap tegen fan

Patrice Evra (36) moet zijn trap naar een fan van zijn eigen club zwaar bekopen. De 36-jarige verdediger van Olympique Marseille is door de Europese voetbalunie UEFA voor zeven maanden geschorst, tot 30 juni 2018, wegens gewelddadig gedrag. De straf geldt alleen voor wedstrijden in Europees verband.

De Franse oud-international was vorig weekeinde door zijn club al op staande voet ontslagen, nadat hij eerder door de directie voor onbepaalde tijd op non-actief was gezet. De UEFA legde hem tevens een boete van 10.000 euro op.

De 81-voudig international haalde vorige week donderdag tijdens de warming-up van de uitwedstrijd tegen Guimaraes in de Europa League uit naar een Franse supporter die hem had uitgescholden. Evra kreeg nog voor het begin van de wedstrijd de rode kaart. Marseille kon toch met elf man aan het duel beginnen omdat Evra reserve was.

Marseille veroordeelde later ook het gedrag van de fans, die Evra hadden uitgedaagd. 'Maar als een professionele en ervaren speler had niet zo mogen reageren', betoogde de clubleiding.