Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Zweden tegen Italië op koers voor WK

vrijdag 10 november 2017

Zweden boekte een uitstekend resultaat in de play offs voor het Wereldkampioenschap in 2018. In Stockholm klopten de blauw-gelen Italië met 1-0. Doelpuntenmaker Jakob Johansson stond amper vijf minuten in het veld toen hij raak knalde. Voor de aanvoerder van Italië Gianluigi Buffon wordt het nog een hels karwei, maar hij kan zich voor de zesde keer plaatsen voor een WK voetbal.

De wedstrijd was nog geen twintig seconden onderweg of de thuisploeg liet zien wat de plannen waren. Ola Toivonen kleunde er vol in bij een kopduel en deelde een elleboogstootje uit. De Zweden zaten er bovenop in de eerste minuten. Maar na de furieuze start van de gastheren was de eerste levensgrote kans voor Italië. Andrea Belotti kon vogelvrij inkoppen, maar knikte tegendraads net voorlangs. 

Zo kennen we hem: Ola Toivonen kleunt er vol in

VEEL VUUR, WEINIG HOOGSTANDJES
De openingsfase bleek al snel het meest enerverende gedeelte van de eerste helft. Dat betekende niet dat het saai was - zeker niet. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd, maar creëerden weinig gevaar voor de doelen.

Na rust was het anders. En toch niet, want opnieuw was Ola Toivonen betrokken bij een opstootje, en gaf Marcus Berg een smerige duw aan Giorgio Chiellini. Nu werd er echter wel gescoord. Invaller Jakob Johansson brak de ban voor Zweden, al had hij het geluk dat Daniele de Rossi zijn schot van richting veranderde. 

Jakob Johansson schiet met enig fortuin raak

ITALIË MOET AANVALLEN, ZWEDEN IN HET DEFENSIEF
Italië moest nu komen. En dat deed het dan ook. Na zeventig minuten poeierde Matteo Darmian snoeihard op de paal naast Robin Olsen. Dichterbij kwam Italië niet meer. De Squadra Azzurra perste er nog een slotoffensief uit, maar kon niet echt gevaarlijk meer worden. En zo hield Zweden de zo belangrijke 0

De terugwedstrijd wordt maandagavond in Milaan gespeeld. Italië moet het dan doen zonder de geschorste Marco Verratti. Uiteraard is ook deze wedstrijd te zien bij Ziggo Sport (Select) en via Ziggo Sport Totaal Go