Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Mercs weer top en Bulls blijven worstelen

zaterdag 11 november 2017

Net als in de eerste twee was Mercedes ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Brazilië de snelste. Dit keer was het niet Lewis Hamilton, maar Valtteri Bottas die de rapste rondetijd neerzette (1.09,281), op 3 duizendsten gevolgd door zijn Britse teamgenoot. Red Bull blijft struggelen op Interlagos. Daniel Ricciardo noteerde de 5de tijd en Max Verstappen de 9de.

FERRARI LEIDT IN LANGE AFSTANDEN
Ferrari zat dicht achter De Zilverpijlen. Kimi Raikkonen volgde 4 tienden achter Hamilton en zijn ploeggenoot Sebastian Vettel zat daar weer een tiende achter. De Italiaanse renstal leidde in de eerste fase van de training op supersofts, waar de meeste teams zich spitsten op de long runs. Hamilton zat daar op een compound harder wel nog vlak achter.

MAX SPINT
Het is tot nu toe nog niet het weekend van Verstappen en Ricciardo. De twee Red Bull-coureurs bleven lang binnen en slaagden er niet in aan te klampen bij het niveau van Mercedes en Ferrari. Verstappen verklaarde bij Olav Mol al moeite te hebben de juiste afstelling te vinden. Dat was niet anders in de derde training. De Limburger klaagde over onderstuur en spinde direct daarna bijna de vangrail in.

STROLL PLOFT
Voor Lance Stroll duurde de training slechts tien minuten. De schakelbak van zijn Williams-bolide begaf het. Vervanging van zo'n bak kan de Canadees enkele plaatsen op de startgrid kosten.