Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Bottas pakt kans na crashende Hamilton

zaterdag 11 november 2017

Valtteri Bottas start morgen in de Grand Prix van Brazilië vanaf pole position. De Finse coureur bevestigde de overmacht van Mercedes op Interlagos, maar zag zijn ploeggenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton al vroeg crashen. Max Verstappen kende enkele kleine problemen in de kwalificatie, maar start de race vanaf de vierde positie.

HAMILTON ACHTERAAN!
Het druppelde gedurende de hele kwalifciatie, maar de coureurs gingen met droogweerbanden de baan op. Dat het glad was, heeft Lewis Hamilton geweten. De Engelsman zag er prima uit in de vrije trainingen, maar zijn kwalificatie zat er na nog geen twee minuten op. De wereldkampioen verloor grip, spinde en knalde in de banden.

PROBLEEMPJES BIJ MAX
Verstappen had in Q1 problemen met omlaagschakelen. Gelukkig voor de jonge coureur had hij daarvoor al een tijd neergezet die goed was voor P5. In Q2 kreeg de Limburger instructies van personeel langs de baan om naar de weging te gaan, maar die waren eigenlijk bedoeld voor Fernando Alonso. Verstappen noteerde wel een derde tijd in de tweede kwalificatieronde.

Misverstand bij de pit entrance!

NET GEEN POLE VOOR FERRARI
Vettel verdedigde in de toptienkwalificatie een prima tijd van 1.08,360, die hij had neergezet in de eerste stint. In zijn tweede verbeterde de Duitser die tijd niet en zag hij dat Bottas daar 38 duizendsten er wel onder dook. Verstappen verbeterde ook, maar bleef op P4 staan. Alonso start knap zesde en Felipe Massa begint zijn afscheidsrace in eigen land vanaf de negende positie.