Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Marokko voor eerst in 20 jaar naar WK

zaterdag 11 november 2017

Marokko voor eerst in 20 jaar naar WK

Marokko heeft zich geplaatst voor het WK voetbal volgend jaar in Rusland. De ploeg won in Abidjan de laatste groepswedstrijd van Ivoorkust met 2-0 door treffers van Nabil Dirar en Medhi Benatia en eindigde als winnaar in Groep C. Voor Marokko is het de eerste keer sinds de deelname aan het WK van 1998 dat het land meedoet aan de eindronde van het WK.

Bij Marokko stonden Feyenoorder Karim El Ahmadi en Ajacied Hakim Ziyech in de basis. Ook de Marokkaanse Nederlanders Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa hadden een basisplaats gekregen van de Franse bondscoach Hervé Renard. Sofyan Amrabat maakte zijn debuut voor Marokko. De 21-jarige speler van Feyenoord verving Ziyech in de 82ste minuut.

Dirar schoot Marokko in de 25ste minuut op voorsprong. Vijf minuten later werd het zelfs al 0-2. Aanvoerder Benatia tikte de bal binnen uit een corner. Ivoorkust kreeg in de tweede helft enkele goede kansen op de aansluitingstreffer. Vooral Seydou Doumbia schoot een keer van dichtbij hoog over. Maar de ploeg van de Belgische bondscoach Marc Wilmots wist het niet meer spannend te maken.