Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Denen machteloos tegen Ierse muur

zaterdag 11 november 2017

Er staat Denemarken een zware opgave te wachten, wil het zich plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Age Hareide slaagde er in eigen huis in niet te scoren tegen het ultraverdedigende Ierland en zal dinsdag tijdens de return in Dublin aan de bak moeten om dat wél te doen (0-0).

RANDOLPH HOUDT IEREN OP DE BEEN
In de eerste helft kregen de Denen tot twee keer toe twee scoringsmogelijkheden achter elkaar, maar keeper Darren Randolph stond steeds in de weg en Pione Sisto schoof een rebound naast. Ierland hoopt op dat ene kansje. Cyrus Christie kreeg die in de 43ste minuut, toen hij zelf de 16 in penetreerde. De hoek was zo lastig geworden, dat het voor doelman Kasper Schmeichel eenvoudig keren was.

DAAR BLEEF HET BIJ
Na rust lukte het beide ploegen heel lang niet om echte grote kansen te creëren. Denemarken had het initiatief en Ierland leunde achterover. Vlak voor tijd kwamen aan beide kanten nog mogelijkheden, maar het bleef bij de brilstand. De min of meer logische eindstand zal dan voor de Ieren als een overwinning voelen. Zij kunnen dinsdag in eigen huis vechten voor een WK-ticket.