Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Zwitsers houden met veel moeite stand

zondag 12 november 2017

Zwitserland gaat naar het WK van volgend jaar in Rusland. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic hield thuis met 0-0 stand tegen Noord-Ierland, nadat het donderdag met 1-0 had gewonnen van datzelfde land. Het enige doelpunt uit dit tweeluik kwam voort uit een omstreden penalty.

STUK AANVALLENDER
De Noord-Ieren kwamen veel beter voor de dag dan in het heenduel. Al in de derde minuut moest de Zwitserse keeper Yann Sommer zich tot het uiterste strekken na een uithaal van Chris Brunt. Door de aanvallendere instelling ontstond er ook heel veel ruimte achterin. De Zwitsers kregen een karrevracht aan kansen, maar konden het net niet vinden. Daar was in het eerste duel dus ook al hulp voor nodig.

De schitterende knal van Brunt:

ZWITSERS BANG
In de tweede helft ging Zwitserland steeds angstiger voetballen. Noord-Ierland rook bloed en begon meer druk te zetten. Het kreeg zat kansen een verlenging af te dwingen, maar ook hier wilde de bal er niet in. Aan de overkant lieten de Zwitsers keer op keer na het WK-ticket definitief in de wacht te slepen. Daardoor bleef het tot de laatste seconde spannend. Ricardo Rodríguez haalde in de 91ste minuut een bal van de lijn:

De Noord-Ieren zullen hier nog wel eens aan terugdenken: