Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

'Memphis enige toptalent dat we hebben'

zondag 12 november 2017

'Memphis enige toptalent dat we hebben'

Het zijn barre tijden voor het Nederlandse voetbal. We missen het tweede grote toernooi op rij en ook de clubs presteren op internationaal niveau niet best. Er is wel een lichtpuntje: de 23-jarige Memphis leeft op bij Olympique Lyon en is het enige toptalent dat we hebben.

HOE MOETEN WE DAN OPLEIDEN?
Goed, het zit allemaal even tegen. Hoe moeten we de talenten die we dan hebben dan begeleiden? Jacques Brinkman pleit voor een buddysysteem. Een soort mentor die een talent onder zijn hoede neemt en fouten probeert te voorkomen, zowel binnen als buiten de lijnen. 

DE TALENTEN DIE WE HEBBEN KIEZEN NIET MEER ZOMAAR VOOR ORANJE
Dan zijn er nog een heel aantal Nederlandse talenten met een dubbele nationaliteit. Waar het vroeger redelijk voor de hand lag dat deze jongens voor Oranje kozen, zoals bijvoorbeeld Ibrahim Afellay deed, nu is dat anders. En zo spelen Nordin en Soufyan Amrabat, Mbark Boussoufa, Karim el Ahmadi en Hakim Ziyech straks met Marokko op het WK. Moeten de KNVB wel doorgaan met het opleiden van deze jongens?

'EEN KIND KAN HIER NIET OVER BESLISSEN'
Volgens Ronald Waterreus ligt het anders. 'Max Verstappen is in België geboren, waar hebben we het over.' Vooruit, daar heeft hij een punt. Zijn belangrijkste argument ligt in de leeftijd waarop betrokken spelers een beslissende keuze moeten maken:

OOK TRAINERS IN DIEPE CRISIS
Onze voetbalmannen staan niet alleen in hun crisis. Bij de trainers is het er niet veel beter aan toe. We zetten de stand van het land op een rij. En dat stemt niet al te optimistisch. 

HIDDINK OVER ORANJE
De Schotten speelden niet 'des Schots', ook niet toen ze op achterstand kwamen tegen Oranje. Dat neemt niet weg dat het Nederlands Elftal een grote rondo speelde tegen de Schotten. En dat kon ook voormalig bondscoach Guus Hiddink niet zo bekoren. Op een paar momenten na dan: