Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Italië op de rand van de afgrond

maandag 13 november 2017

Italië op de rand van de afgrond

Het enige WK dat Italië ooit miste, was het WK van 1958 in Zweden. Uitgerekend tegen dat land moet Squadra Azzurra vanavond zorgen dat het zich plaatst. Mocht het niet lukken voor de Italianen, betekent dat ook gelijk het afscheid van Gianluigi Buffon bij het nationale elftal.

WORDT HET DE LAATSTE WEDSTRIJD VAN BUFFON?
Het niet halen van het WK zou een regelrechte ramp zijn voor Italië. Sinds 1962 is het onafgebroken op het wereldkampioenschap aanwezig geweest. In 1934, 1938, 1982 en 2006 waren het de Italianen die de gouden beker omhoog mochten houden. Daarmee staat het achter Brazilië (5 keer) en gelijk met Duitsland als het gaat om het aantal wereldtitels. 

Iets meer dan 20 jaar geleden maakte Buffon zijn debuut voor De Azzurri. Inmiddels is hij recordhouder qua aantal interlands van Europa. In twee decennia speelde hij 174 interlands voor zijn land. Maar de keeper van Juventus heeft ook zijn afscheid al aangekondigd. Na het seizoen stopt hij. Dus als Italië vanavond verliest, is het ook gelijk exit voor Gigi bij het nationale elftal.

ZWEDEN MISTE AL 2 WK’S
Op het WK van 1958, waar Italië dus niet mee deed en Zweden het gastland was, eindigden de Scandinaviërs als tweede. In de afgelopen jaren lukte het de Zweden niet om zich te kwalificieren, maar in de eerste campagne zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic kwalificeerde zij zich vrij makkelijk voor de play-offs. In San Siro verdedigen ze een 1-0 voorsprong tegen Italië. Gaat het ze nu wel lukken?


De wedstrijd Italië - Zweden is vanavond LIVE te zien op Ziggo Sport Select. Om 20:35 begint de voorbeschouwing. De aftrap is om 20:45.