Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Zweden overleeft in San Siro

maandag 13 november 2017

Tranen in Milaan. Voor het eerst sinds 1958 is Italië niet aanwezig op een wereldkampioenschap voetbal. Tegen nota bene het gastland van toen Zweden lukte het Gli Azzurri niet om de 1-0 achterstand die het opliep in het heenduel weg te poetsen. De Italianen hadden wel de kansen, maar het bleef bij 0-0.

LAHOZ VERTIKT 'M OP STIP TE LEGGEN
Vooral de scheidsrechter had zijn handen vol aan de twee ploegen die streden voor een ticket naar Rusland. Er waren genoeg discutabele momenten de zestien van beide ploegen, maar Antonio Mateu Lahoz wilde er niet aan. Twee handsballen van Italië, één van Zweden en een beuk van Mikael Lustig op Matteo Darmian werden door de Spanjaard niet genoeg bevonden voor een strafschop.

ITALIANEN DELEN LAKENS UIT, MAAR SCOREN NIET
Italië had aanvankelijk moeite met het benutten van het balbezit, maar na het stroeve begin wist de ploeg van Giampiero Ventura zich aardig te manifesteren in eigen huis. Vlak voor rust ontstonden enkele grote kansen van Antonio Candreva en Alessandro Florenzi. De grootste kwam van Ciro Immobile, maar zijn inzet na een wereldpass van Jorginho werd voor de lijn weggehaald door Andreas Granqvist.

NAGELBIJTEN IN ITALIAANSE HUISKAMERS
Langzaam maar zeker verviel Italië weer in het slordige spel van het eerste kwartier. Het creëerde nauwelijks noemenswaardige mogelijkheden meer en het stadion viel stil. In de slotfase klonk nog maar een keer het Italiaanse volkslied van de tribunes in San Siro, maar het hielp de ploeg niet. Stephan El Shaarawy was vlak voor tijd nog dichtbij een treffer, maar Olsen hield zijn volley tegen.