Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Oranje zet monsterscore neer op WK handbal

zondag 3 december 2017

De Nederlandse handbalvrouwen hebben zich herpakt na de nederlaag tegen Zuid-Korea op het WK. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen kwam geen moment in de problemen tegen China. Nederland won met 40-15 en ligt daardoor op schema om de groepsfase te overleven.

WALK-OVER MET PRACHTIGE TREFFERS
Oranje nam al snel afstand van China. Bij rust leidde de winnaar van het zilver op het EK in Zweden al met 20-9. In de tweede helft slaagde China er ook niet in het verschil nog enigszins beperkt te houden. China verloor zaterdag het eerste duel op het WK met 43-23 van Servië.

Angela Steenbakkers, Estavana Polman en Angela Malestein scoorden vijfmaal. Zaterdag tegen Zuid-Korea werden de Nederlandse doelpunten slechter verdeeld. Lois Abbingh tekende toen voor maar liefst elf van de 22 treffers van Oranje.

De mooiste treffers van Oranje

NEDERLAND OP PLEK 2
Het verzorgde spel van Nederland biedt perspectief voor de volgende groepswedstrijden tegen Kameroen, Duitsland en Servië. Maar liefst vier van de zes ploegen in de poule plaatsen zich voor de achtste finales. Op basis van de eerste wedstrijden lijkt de kans groot dat het optreden van China en Kameroen beperkt blijft tot de groepsfase.