Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax bevestigt aantrekken aanvaller Bandé

maandag 4 december 2017

Ajax bevestigt aantrekken aanvaller Bandé

Ajax heeft de overgang van Boureima Hassane Bandé afgerond, bevestigt de Amsterdamse club maandagavond. De negentienjarige aanvaller verruilt in de zomer KV Mechelen voor Ajax en heeft een contract getekend van vijf jaar in Amsterdam.

'Ik ben blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam. Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige. We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt', reageerde directeur spelersbeleid Marc Overmars verheugd. 'Hij is nog maar 19 jaar en een groot talent, dat bij Mechelen veel vanaf de flank speelt, maar hij is op alle aanvallende posities inzetbaar. Een doelgerichte speler met veel dreiging.'

'Ik ben heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit', zegt de hoofdrolspeler zelf, die daarbij aangeeft eerst het seizoen bij Mechelen succesvol af te willen ronden. 'Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn', aldus Bandé.

Naar verluidt is met de overgang een transfersom van 9,5 miljoen euro gemoeid. Bandé werd maandag gekeurd in het Olympisch Stadion waarna zijn komst wereldkundig werd gemaakt.

De vleugelaanvaller uit Burkina Faso speelde tot nu toe dertien competitiewedstrijden voor de Belgische club en maakte daarin acht doelpunten.