Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Mørk: 'Nederland niet te licht nemen'

donderdag 14 december 2017

Mørk: 'Nederland niet te licht nemen'

De Noorse handbalsters vernederden woensdagavond olympisch kampioen Rusland in de kwartfinale van het WK in Duitsland (34-17) en zijn zwaar favoriet in de halve finale komende vrijdag tegen het Nederlands team. Van onderschatting is zeker geen sprake bij de regerend wereldkampioen. 'Ik verwacht een zware wedstrijd', aldus sterspeelster Nora Mørk.

De teamgenote van Nycke Groot en Yvette Broch bij de Hongaarse topclub Györi is een handbalfanaat. 'Ik heb alle wedstrijden van Nederland gezien op dit WK. Ze spelen dit toernooi wat wisselvallig en tegen Tsjechië in de kwartfinale moesten ze echt vechten voor de winst. Maar ik heb ze ook geweldig zien spelen tegen Duitsland, dus als wij Nederland te licht nemen, gaan we eraan.'

De drievoudig wereldkampioen trof Oranje drie keer op rij in titeltoernooien en won steeds. In de finale van het WK van 2015 (31-23) en in de strijd om het brons op de Olympische Spelen van Rio (36-26) ging dat overtuigend, maar in de finale van het EK van 2016 was de zege nipt (30-29). 'Als we Nederland te licht nemen, gaan we eraan'

'Die uitslagen zeggen nu niets. De ploeg heeft moraal en zal er tot het einde voor blijven vechten. Ik ken de kwaliteiten van Nycke en Yvette; ze zijn fantastische handbalsters', aldus Mørk.

Stine Bredal Oftedal scoorde in de kwartfinale tegen Rusland acht keer, maar was vol bewondering over de veertien treffers van Lois Abbingh tegen Tsjechië. De Noorse speelde vorig seizoen samen met de Nederlandse topscoorster bij Issy Paris. 'Het is verbazingwekkend veel. Ik vind haar echt een hele aardige meid en gun haar die score, maar ik hoop dat ze er tegen ons minder maakt', aldus Oftedal.


Het duel tussen Nederland en Noorwegen zie je vrijdag vanaf 17.30 uur live op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select! Dat geldt ook voor de andere halve finale tussen Frankrijk en Zweden. Dat duel is vanaf 20.30 uur live te zien op Ziggo Sport. De finale is zondag om 17.30 uur.