Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

KNVB krijgt subsidie voor EK 2020

dinsdag 19 december 2017

KNVB krijgt subsidie voor EK 2020

De KNVB krijgt een subsidie van maximaal 2 miljoen euro voor de organisatie van het EK voetbal in 2020. Minister Bruno Bruins (Sport) heeft de voetbalbond nog eens 500.000 euro beloofd om het amateurvoetbal mee te laten profiteren van de Europese eindronde. Afgesproken is ook dat er rondom het toernooi aandacht wordt gegeven aan vrouwenvoetbal.

'Met het EK 2020 heeft Nederland weer een fantastisch sportevenement binnengehaald', stelt Bruins. 'Het is geweldig als mensen, en vooral kinderen, hun voetbalhelden hier op eigen bodem in actie kunnen zien. Ik ben ook blij met de afspraken over extra aandacht voor vrouwenvoetbal. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal zit op dit moment in de lift. Dat komt voor een groot deel door de topprestaties van het Nederlands elftal. Zij verdienen meer waardering en ik blijf me hiervoor inzetten.'

De ArenA heeft drie groepswedstrijden en een achtste finale van het EK van 2020 toegewezen gekregen. Het Nederlands elftal moet zich nog zien te kwalificeren voor de eindronde. Als dat lukt, dan voetbalt Oranje minimaal twee duels in Amsterdam. Het volgende EK wordt in twaalf landen afgewerkt en telt 24 deelnemers. Twintig ploegen plaatsen zich via de EK-kwalificatie, vier via de nieuwe Nations League.

Voor de organisatie van grote eenmalige topsportevenementen in Nederland is volgend jaar 7 miljoen euro beschikbaar. Het kabinet heeft besloten dit bedrag in 2019 te verhogen tot 12 miljoen euro.