Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Lakers weten weer wat winnen is

maandag 8 januari 2018

Los Angeles Lakers heeft een einde gemaakt aan een reeks nederlagen. Na 9 verliesbeurten op rij, boekte de zwalkende ploeg uit LA in het eigen Staples Center zowaar weer eens een 132-113 overwinning op Atlanta Hawks. The Lakers voorkwamen daarmee dat ze een negatief clubrecord evenaarden.

Brandon Ingram was met 20 punten de meest productieve speler bij de zestienvoudig kampioen van de NBA, die de laatste jaren zo moeizaam presteert. Het 20-jarige talent Lonzo Ball nam 13 punten en 10 rebounds voor zijn rekening.

De vader van Ball had voor het begin van de thuiswedstrijd tegen The Hawks voor ophef gezorgd met een interview op ESPN, waarin hij coach Luke Walton bekritiseerde. 'Luke heeft geen controle meer over de ploeg. Je ziet dat ze niet meer voor hem spelen.' Zijn zoon probeerde na afloop het relletje te sussen. 'Mijn werk is basketballen, ik speel voor iedereen. Ik beslis ook niet wie de coach is.'

San Antonio Spurs ging in de slotseconden onderuit bij Portland Trail Blazers en verloor met 111-110. CJ McCollum zorgde 5 seconden voor tijd voor de beslissende punten.