Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Kvyat blijft in F1: Rus tekent bij Ferrari

woensdag 10 januari 2018

Kvyat blijft in F1: Rus tekent bij Ferrari

De Formule 1-carrière van Daniil Kvyat heeft een onverwacht vervolg gekregen. De Rus gaat komend seizoen als ontwikkelingscoureur aan de slag bij Ferrari. Kvyat kreeg vorig seizoen te horen dat hij bij Red Bull niet meer gewenst was en moest drie races voor het einde zijn racestoeltje bij Toro Rosso prijsgeven aan Brendon Hartley.

KVYAT IN FERRARI ROOD
De inmiddels 23-jarige coureur gaat achter Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen aan de slag. Hij zal in ieder geval simulatorwerk verrichten. Het is nog niet duidelijk of Kvyat ook daadwerkelijk de baan op gaat om de bolide voor 2018 te testen. Ook Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi staan als reserverijders op de loonlijst bij Ferrari. Leclerc rijdt komend jaar als fulltime-coureur voor Alfa Romeo Sauber.

TALENT SLACHTOFFER VAN VERSTAPPEN
Kvyat maakte in 2014 zijn racedebuut voor Toro Rosso en maakte een jaar later de overstap naar grote broer Red Bull omdat Sebastian Vettel daar vertrok. Hij won nooit een Grand Prix en behaalde in de GP van Hongarije zijn beste resultaat met P2. Na vier races in 2016 volgde de zeker in Nederland veelbesproken degradatie naar Toro Rosso. In de GP van Barcelona nam Max Verstappen Kvyat's stoeltje over en de rest is geschiedenis.

Kvyat heeft na zijn vertrek bij Toro Rosso nog geprobeerd aan de slag te komen als coureur bij Williams, maar daar lijkt de keuze te zijn gevallen op zijn landgenoot Sergey Sirotkin. 

He's back!