Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Boston verslaat jonge Sixers in Londen

donderdag 11 januari 2018

Het NBA-circus streek voor een avondje neer in Londen. Philadelpiha 76'ers en Boston Celtics streden in de Global Game voor de derde keer dit seizoen om de winst, en voor de derde keer ging die naar The Celtics. Philly begon fris en scherp, maar zag een dikke voorsprong aan de horizon verdwijnen. Het eindigde in 114-103.

In The O2 Arena begon de wedstrijd onwennig. Het was Philadelphia dat als eerste gas gaf. JJ Redick mikte een paar driepunters raak. Daarna was hij in 20 seconden beslissend met een assist en een drietje voor de 28-23 voorsprong na het eerste bedrijf. Joel Embiid was ook nog goed voor een lekker block in die 20 seconden.

ALLES RAAK VOOR PHILLY
In het tweede kwart ging Philly rustig verder met raak ploffen van afstand. JJ Redick had er nog geen genoeg van en ook Robert Covington was op schot. Philadelphia maakte in deze fase een veel geconcentreerdere indruk dan Boston. 

Ben Simmons liet zien een verschrikkelijk groot talent te zijn bij de piepjonge 76'ers. Maar Big Ben kon niet voorkomen dat de voorsprong van The Sixers van 22 punten terugliep naar 9 punten. Met een 57-48 voorsprong ging de jonge ploeg de rust in. 

CELTICS DRAAIEN HET OM
Het derde kwart werd ingeluid door een denderdunk van Simmons. De jongeling had geen medelijden met de basket. 

Toch bleef Boston punten afsnoepen van de achterstand. Het kwam voor het eerst op voorsprong bij 69-68 en keek niet meer om. Het derde kwart van The Celtics was de 76'ers te machtig. De voorsprong liep op tot 85-79 in het derde kwart. In het vierde kwart ging het er nóg harder overheen. Op routine en ervaring trekken The Celtics de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk over de streep.

Boston verstevigd de koppositie in de Eastern Conference. Het heeft nu 34 keer gewonnen. Philadelphia 76'ers vecht om een plekje in de play-offs, maar moet daarvoor nog flink aan de bak.