Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax na late start naar eerste 2018-zege

zaterdag 13 januari 2018

Ajax heeft er drie kwartier langer op moeten wachten dan gepland, maar het heeft de eerste wedstrijd van 2018 gewonnen. Nadat er eindelijk een scheidsrechter gevonden was, liepen de Amsterdammers in Albufeira met 5-1 over het Deense Lyngby heen. Het was tevens de eerste wedstrijd onder nieuwe trainer Erik ten Hag.

L'AMI MAG VLAGGEN
De scheidsrechter die oorspronkelijk voor het oefenduel geregeld was, werd vlak voor de aftrap weggeroepen door de Portugese bond. Hij moest toch een andere wedstrijd fluiten. Ajax en Lyngby zaten vervolgens zonder scheids. Toen er drie kwartier later alsnog eentje geregeld was, mocht keeperstrainer Carlo l'Ami voor even fungeren als grens:

OPONTHOUD DOET ZIYECH NIETS
Voor Hakim Ziyech maakte het oponthoud duidelijk niets uit. De nummer 10 van Ajax krulde al snel een bal prachtig in de kruising. Nog binnen het kwartier maakte Donny van de Beek er 2-0 van. Hij leek vrijwel direct ook de derde van de middag te maken, maar zag zijn goal afgekeurd worden. Het was op het randje.

Ziyech schiet prachtig raak:

SLIPPERTJE
Een slippertje in de Ajax-verdediging leidde de 2-1 in. Mayron George profiteerde. André Onana zat er nog wel aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen. Niets aan de hand voor de Amsterdammers, want voor rust was de marge van twee alweer hersteld. Klaas-Jan Huntelaar stond aan het einde van een uitstekende aanval:

NERES MET DE ASSISTS
In de tweede helft liep de nummer 2 van de Eredivisie verder uit. Dat deed het via opnieuw Ziyech en Van de Beek. David Neres strooide weer met passjes. De Brazilaanse topscorer van Ajax was goed voor in totaal drie assists.

PANENKA OP DE LAT
Daarvoor waren de Amsterdammers wel twee keer ontsnapt. Lyngby-invaller Mohammed Saeid mocht aanleggen voor een penalty, probeerde een panenka, maar raakte de lat. Daarna schoten de Denen nog een keer op de lat. Ajax oefent later vanmiddag nog een keer. Duisburg is dan de tegenstander. Dan komen de reserves in actie. 

Panenka gaat fout:

Van de Beek met prima schot:

Wedstrijddetails

Asteras Tripolis 3 - 1 AEL
Michalis Manias 11'  
  15' Sandi Križman
  53' Thomas Nazlidis (pen.)
Michalis Manias 71'  
Georgios Kyriakopoulos 84'  

Opstellingen

Giorgos Athanasiadis
Manolis Bertos
Triantafyllos Pasalidis
Kostas Triantafyllopoulos
Georgios Kyriakopoulos
Levy Madinda
63'
Juan Munafo
Martin Tonso
Matias Walter Iglesias
Eugenio Isnaldo
75'
Michalis Manias
82'
Mladen Bozovic
Vasilios Rentzas
Nikola Zizic
Nikolaos Golias
Fernando Pereira Wallace
Adnan Aganovic
78'
Giannis Masouras
Radomir Milosavljevic
Anastasios Lagos
Sandi Križman
82'
Thomas Nazlidis

Wissels

Giannis Kotsiras
63'
Dudu
75'
Cedric Gondo
82'
Antonis Tsiftsis
Giannis Christopoulos
Kyriakos Glezos
George Anjoulas
Nemanja Mladenovic
78'
Leozinho
82'
Marko Jovanovic
Konstantinos Theodoropoulos
Hristofor Hubchev
Panagiotis Ballas
Andreas Dermitzakis

Trainers

Savvas Pantelidis
Ilias Fyntanis