Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Tweede keuze Ajax stelt zwaar teleur

zaterdag 13 januari 2018

De b-garnituur van Ajax heeft de oefenmiddag in Albufeira geen goed vervolg kunnen geven. In werkelijk een draak van een wedstrijd speelden de reserves van de Amsterdammers op het nippertje met 1-1 gelijk tegen MSV Duisburg. De beoogde basis had eerder nog met 5-1 gewonnen van Lyngby.

BIZARRE EIGEN GOAL
Duisburg had ook nog de hulp van een Ajacied nodig om te scoren. Deyovaisio Zeefuik hoopte ongetwijfeld de bal weg te rossen, maar door een enorme mispeer passeerde hij zijn eigen doelman Kostas Lamprou. Dennis Johnsen zorgde nog wel voor een spaarzaam hoogtepunt. De buitenspeler van Ajax probeerde het met een subtiel lobje, maar zag zijn inzet op de lat stranden. 

Zeefuik in de fout:

LAMPROU VEROORZAAKT EN STOPT
In de tweede helft ging het schutteren gewoon door. De nummer 7 van de 2. Bundesliga kreeg een penalty, die Lamprou veroorzaakte. De Griekse Ajax-doelman zette dat ook weer recht. Hij stopte de strafschop en Ajax kwam zelfs nog weg met een punt. De ingevallen Kaj Sierhuis moest het doen. Hij tikte bij de eerste paal knap binnen na een voorzet van Noa Lang:

Toch nog een hoogtepuntje: