Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Hogenkamp kan vloekende Coco net niet vloeren

zondag 11 februari 2018

Richèl Hogenkamp heeft Nederland niet op gelijke hoogte kunnen brengen in het duel met Verenigde Staten in de eerste ronde van de Fed Cup. De speelster uit Doetinchem verloor met 4-6, 7-6 (6), 6-3 van van Coco Vandeweghe.

Hogenkamp kon lang goed partij bieden maar kwam tekort in de beslissende derde set. Vandeweghe zette de Verenigde Staten op een voorsprong van 2-0. Eerder won Venus Williams van Arantxa Rus in haar duizendste wedstrijd als prof op het hardcourt van de Cellular Arena met 6-1, 6-4.

Nederland en Amerika nemen het tegen elkaar op in de eerste ronde van de wereldgroep. Het team van de Verenigde Staten is de titelverdediger van het landentoernooi. Kopvrouw Kiki Bertens ontbreekt in het team van captain Paul Haarhuis. Bij Amerika staat Serena Williams op het speelschema voor het dubbelspel op zondag. Ze kan dan haar rentree maken nadat ze in september beviel van een dochter.


Uiteraard zijn ook de beslissende partijen zondag vanaf 19 uur live te zien op Ziggo Sport Extra 1 en via het Youtube-kanaal van Ziggo Sport.