Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Salah en Firmino stuwen Reds richting United

zondag 11 februari 2018

Salah en Firmino stuwen Reds richting United

Liverpool heeft de jacht op de tweede plek van Manchester United geopend. The Reds bezorgden Virgil van Dijk een probleemloze rentree bij zijn oude club Southampton. Al voor rust hadden Firmino en Mohamed Salah voor de 2-0 eindstand gezorgd. Daarna bleven The Saints pijnlijk tandenloos en vergat Liverpool alleen verder uit te lopen.

De illusies van de thuisploeg konden al vroeg opgeborgen worden. Al na zes minuten was het raak. Bij de openingstreffer ging Wesley Hoedt in de fout, verzorgde Salah de assist en mocht Firmino afronden. Die geste kon de Braziliaan blijkbaar waarderen, want hij stond vlak voor rust aan de basis van hét hoogtepunt van een verder kabbelende wedstrijd. Met een weergaloze assist zette hij Salah vrij voor de keeper:

Door de winst sluipt de ploeg van Jürgen Klopp dichter richting Manchester United. The Mancunians verloren eerder op de middag verrassend met 1-0 bij Newcastle United en staan nu nog maar 2 punten voor. Voor Southampton betekende de winst van Newcastle ook slecht nieuws. Het is nu teruggezakt naar de 18de plaats en dat betekent aan het einde van de rit degradatie.