Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Chelsea moet uit crisis om Conte te redden

maandag 12 februari 2018

Chelsea moet uit crisis om Conte te redden

Wat is er toch aan de hand bij Chelsea? De ploeg van Antonio Conte won in 2018 pas 2 van de 10 (!) wedstrijden. De kampioen van vorig jaar is kansloos voor de Engelse titel en verloor in de League Cup van stadsgenoot Arsenal. Vanavond moet Chelsea weer aan de bak.

Hekkensluiter West Bromwich Albion komt op bezoek bij de Londenaren en dat wordt een belangrijke wedstrijd voor Antonio Conte. Door de belabberde 3-0 nederlaag tegen Bournemouth en 4-1 verlies tegen Watford is zijn positie namelijk een groot vraagteken. Normaal gesproken is dit een makkelijke pot voor Chelsea, maar bij puntverlies kan het zomaar de laatste wedstrijd van de Italiaan zijn.

EERDER DIT SEIZOEN WAS HAZARD DE GROTE MAN

Zelfs als Chelsea vanavond overtuigend weet te winnen, worden het zware weken voor de ploeg van Conte. Volgende week komt Barcelona voor de Champions League langs op Stamford Bridge en daarna reist Chelsea twee keer af naar Manchester. Daar nemen The Blues het op tegen zowel Manchester United als Manchester City.

Toch is er voor Chelsea een sprankje hoop met Eden Hazard. De Belgische aanvaller staat in de Premier League op 9 goals en is hét aanspeelpunt van het team. Lukt het hem om The Blues weer terug op de rails te krijgen? Vanavond om 21:00 is Chelsea tegen West Brom live te zien op Ziggo Sport Extra 2.