Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Kunnen Kane en The Spurs Juve-muur slechten?

dinsdag 13 februari 2018

Kunnen Kane en The Spurs Juve-muur slechten?

Gaat het dan nu echt eens gebeuren voor Tottenham Hotspur? De Londenaren zijn historisch gezien geen hoogvlieger in de Champions League, maar zetten een geweldige score neer in de groepsfase, toen ze ongeslagen hun groep wonnen met Real Madrid, Borussia Dortmund en APOEL Nicosia. Juventus is de extreem ervaren hoge horde in de achtste finale vanavond.

BESCHEIDEN STAAT VAN DIENST
Zo indrukwekkend als de 16 punten in de groepsfase dit seizoen, presteerden The Spurs nooit eerder. Vorig seizoen waren ze er ook bij, maar 7 punten waren onvoldoende om de poulefase te overleven. Bij het debuut in 2010/11 won Tottenham z'n groep eveneens, ook al was dat met 11 punten heel wat minder soeverein. Dat seizoen hield het avontuur op in de kwartfinale, toen Real Madrid veel te sterk was.

In Bernabéu vernederde Tottenham dit seizoen Real Madrid:

STEADY IN EUROPA, WISSELVALLIG IN DE PREMIER LEAGUE
Het lijkt erop dat het spel dat Tottenham speelt, beter tot z'n recht komt op het hoogste Europese podium dan thuis in de Premier League. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft graag de bal, combineert soepel en heeft de snelheid en trefzekerheid voorin om het iedere ploeg lastig te maken. Tegen de meer fysieke en oportunistische tegenstanders in Engeland is dat soms lastiger.

KAN KANE OOK ITALIAANSE SLOPERS AAN?
Zes doelpunten maakte Kane dit seizoen in de Champions League in vijf duels. Om dat gemiddelde te handhaven, moet HurryKane wel een Juve-verdediging in de luren leggen die de laatste zestien wedstrijden maar één goal tegen kreeg. En daar is gelijk de sterkte van het huidige Juventus mee blootgelegd. Als je geen muisje doorlaat, is een bevlieging van Paulo Dybala of Gonzalo Higuaín voldoende voor een zege.

FINALE OBSESSIE
De Bianconeri zijn een vaste waarde in de top van Europa met liefst zeven finaleplaatsen in de strijd om de Cup met de grote Oren. Toch slaagt de grootmacht uit Turijn er al vijf keer op rij niet in de finale te winnen. Na de zege op Ajax in 1996, ging het achtereenvolgens mis tegen Borussia Dortmund, Real Madrid, AC Milan, Barcelona en opnieuw Real Madrid.


De hervatting van de knock-outfase van de Champions League, begint vandaag. Naast Juventus-Tottenham spelen ook FC Basel en Manchester City hun eerste duel in de achtste finale. Op Ziggo Sport Select zie je alle goals, hoogte- en dieptepunten in snelle vaart voorbijkomen in ons Switch programma. Juve-Spurs zie je live op Ziggo Sport Voetbal en Basel-City op Ziggo Sport Extra 1