Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Williams toont gloednieuwe bolide

vrijdag 16 februari 2018

Williams toont gloednieuwe bolide

Williams is het tweede team dat zijn nieuwe bolide voor het komende seizoen heeft onthuld: de FW41. Het Britse team blijft trouw aan de witte kleuren, maar voegt daar ook een zwarte tint aan toe. Verder heeft de auto voornamelijk aanpassingen aan de sidepods, de sharkfin en uiteraard de toevoeging van de verplichte Halo.

Tijdens een speciaal evenement toonde Williams samen met alle coureurs de nieuwe bolide. Dit jaar zijn Lance Stroll en Sergej Sirotkin de rijders voor het Britse team. Ook Robert Kubica was bij het evenement aanwezig. Hij is in 2018 de reserverijder voor Williams.

Check hier de beelden van de gloednieuwe Williams Mercedes FW41:

LAUNCH DATES 2018*

Red Bull     19 februari
Sauber   20 februari
Renault   20 februari
Mercedes   22 februari
Ferrari   22 februari
Mclaren   23 februari
Toro Rosso   26 februari

 * Force India heeft nog geen datum bekendgemaakt


HAAS WAS DE EERSTE

Haas F1 Racing heeft als eerste van de teams de tip van de sluier gelicht en de wagen voor het komende seizoen gepresenteerd. De (nu alleen nog digitale) wagen voor 2018 heeft geen prominente sharkfin meer en uiteraard zit ook de Halo erop, maar die is door de zwarte kleur redelijk weggewerkt in de paintjob van de VF18. 

Haas gaat zijn derde seizoen in als F1-team en heeft naar eigen zeggen de focus in het nieuwe design gelegd op het verhelpen van de aerodynamische- en handling-problemen van 2017. Coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean reden met zijn tweeën 47 punten bijeen en dat leverde een achtste plaats in de constructeursstand op.  Ook dit jaar hangt er weer een Ferrari-motor in.