Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

McLaren van Stoffel stopt er mee, Vettel snelste

dinsdag 6 maart 2018

McLaren van Stoffel stopt er mee, Vettel snelste

Week 2 van de Formule 1-tests is begonnen én direct gingen de bolides de baan op om zo veel mogelijk rondes op het circuit van Barcelona te rijden. Veel teams verzamelden in de ochtendsessie belangrijke data, maar voor McLaren ging het wederom mis. De auto van Stoffel Vandoorne hield er na 4 rondes al mee op en veroorzaakte een rode vlag.

TWEEDE RODE VLAG
Na de eerste rode vlag van Stoffel lag de sessie later in de ochtend wederom stil. Dit keer lag er rotzooi op de baan nadat Sergio Pérez een bezoekje aan de grindbak bracht. De Mexicaan kon wel de weg terug naar de pitstraat vinden en zocht later het asfalt weer op.

KILOMETERS MAKEN
Vorige week was een teleurstellend begin van de testdagen voor de F1-teams. Door de weersomstandigheden konden er weinig kilometers worden gereden en zo misten de renstallen veel waardevolle data. Vanochtend waren de temperaturen een stuk beter en dus gingen de meeste auto's direct van start om de gemiste tijd goed te maken. 

VETTEL SNELSTE, MAX OOK LEKKER BEZIG
De auto's van Mercedes, Ferrari en Red Bull deden dit het best. Sebastian Vettel en Valteri Bottas reden het meeste aantal rondes: 86. De RB14 van Max Verstappen reed ook lekker door met 85 rondes. De snelste tijd van de ochtend ging naar Vettel. De Duitser klokte een 1.20.396 op de medium-band. Max noteerde de derde tijd met 1.20.649, ook op de mediums. 

Vanmiddag neemt Carlos Sainz het stokje over van Nico Hülkenberg. Lewis Hamilton vervangt Bottas en ook Lance Stroll komt in actie.