Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel verpulvert snelste tijd van Ricciardo

donderdag 8 maart 2018

Vettel verpulvert snelste tijd van Ricciardo

Sebastian Vettel ging als een raket in de ochtendsessie van de zevende testdag van de Formule 1 in Barcelona. De Duitser van Ferrari noteerde op hypersofts een 1.17,182. Daarmee verpulverde hij de 1.18,047 die Daniel Ricciardo woensdag had genoteerd op dezelfde banden.

LAATSTE TESTDAG VOOR VELEN
Voor veel coureurs die vandaag in actie komen op het Circuit de Catalunya, is het de laatste testdag voor de start van het nieuwe seizoen. Morgen wordt er nog wel getest, maar de meeste teams laten dan een andere coureurs rijden.

5 COUREURS ONDER DE 1.19
Daarom grepen coureurs als Vettel de kans om alles uit de auto te persen. De viervoudig wereldkampioen reed een tijd ver beneden het officieuze baanrecord, woensdag neergezet door Ricciardo. Kevin Magnussen was na Vettel de snelste van de ochtend. De Deen van Haas reed een 1.18,360 op de supersofts. Nico Hülkenberg, Pierre Gasly en Stoffel Vandoorne noteerde ook een tijd onder de 1.19.

MERCEDES EN RED BULL KIEZEN VOOR LONGRUNS
Max Verstappen perste nog niet alles uit zijn RB14. De Nederlander koos er net als Mercedes-coureur Valtteri Bottas voor om longruns te doen en dus bleven de snelle tijden uit. Max ging in totaal 77 keer rond in Barcelona, Bottas liefst 94 keer. De Fin maakte de meeste kilometers van allemaal in de ochtend.