Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Drukke dag Verstappen, Vettel toont Ferrari-power

donderdag 8 maart 2018

Drukke dag Verstappen, Vettel toont Ferrari-power

Max Verstappen heeft een drukke dag achter de rug. De Nederlander van Red Bull reed tijdens zijn laatste testdag in Barcelona liefst 187 ronden, vergelijkbaar met ongeveer drie raceafstanden.

Max liet zijn snelle compounds in de bandenwarmers en reed vooral longruns op softs en mediums. Zijn snelste tijd, een 1.19,842, staat daarom ook niet in de top 10 van vandaag. 

VETTEL GAAT ALS EEN SPEER
Sebastian Vettel was de productiefste én snelste op de voorlaatste testdag. De viervoudig wereldkampioen ging in zijn Ferrari 188 keer rond. Hij reed bovendien een officieus ronderecord op het Circuit de Catalunya, door op hypersofts een 1.17,182 neer te zetten. Hij verpulverde daarmee de 1.18,047 die Daniel Ricciardo een dag eerder had neergezet.

HEEL VEEL DATA VERZAMELD
Mercedes koos net als Red Bull voor racesimulaties en kende ook een zeer productieve dag. In de ochtend noteerde Valtteri Bottas 97 rondes, in de middag voegde Lewis Hamilton daar nog eens 84 aan toe. Ook Pierre Gasly (169 rondes), Sergio Pérez (159) en Kevin Magnussen (153) verzamelden veel data voor hun teams. McLaren kon ook eindelijk veel kilometers maken; Stoffel Vandoorne reed 151 rondes.