Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Kimi op haar Vettel, McLaren stil maar snel

vrijdag 9 maart 2018

Kimi op haar Vettel, McLaren stil maar snel

De pitboxen zijn dicht, het asfalt gesloten en de teams kunnen langzaam op weg naar Australië voor de eerste Grand Prix. De laatste dag van de wintertests in Barcelona heeft andermaal een Ferrari bovenaan de tijdenlijst opgeleverd en ook stond er weer een McLaren stil, maar verder was het voor de meeste teams vooral heel veel meters maken.

ALONSO SNEL, MAAR WEER ONBETROUWBAAR
McLaren blijft ons verzekeren dat er niet veel mis is met de wagen voor 2018 en als hij gaat dan gaat hij inderdaad ook prima, maar...vanochtend moest Fernando Alonso wél weer met de takelwagen terug rijden naar de pitstraat van zijn werkgever. Achterop stond de wederom stilgevallen MCL33. Woensdag was het nog een olielek en ook nu liep er weer olie uit.

Het team besloot de motor te vervangen en Alonso kwam niet voor 2 uur 's-middags terug de baan op voor zijn eerste getimede ronde. Zoals gezegd lijkt het met de snelheid van de McLaren wel goed te zitten. Alonso's snelste tijd van 1.17,784 op hypersofts was goed voor de snelste test-tijd (op die van de Ferrari's na).

 

WEER EEN FERRARI BOVEN
Gisteren verpulverde Sebastian Vettel het baanrecord in Barcelona en ook nu was het een Ferrari met de snelste tijd van de dag. Met 1.17,221 was de Fin op de roze hypersofts maar fractioneel langzamer dan zijn Duitse teamgenoot bij de Scuderia gisteren was.

Red Bull en Mercedes lieten zich niet verleiden en lieten ook nu niet het achterste van hun tong zien. Daniel Ricciardo probeerde alleen de rode supersoft-Pirelli's en noteerde daarmee 1.18,327 als snelste tijd en Valtteri Bottas (104) en Lewis Hamilton (97 ronden) vonden we al helemaal niet bovenaan de tijdenlijst met stints op medium- en harde banden.