Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Haalt Barca in eigen huis de kwartfinale binnen?

woensdag 14 maart 2018

Haalt Barca in eigen huis de kwartfinale binnen?

De laatste achtste finales van de Champions League staan vanavond op het programma. Terwijl Bayern München vrijwel zeker is van een plek in de kwartfinale (5-0 winst in het heenduel tegen Besiktas), moeten Barcelona en Chelsea in Camp Nou nog aan de bak.

Al kan Barca wel iets rustiger ademhalen dan The Blues. Het heenduel in Londen eindigde in 1-1 en het is dus Chelsea die vanavond het initiatief moet nemen om kans te maken op de kwartfinale. De ploeg van Antonio Conte moet namelijk doen wat het in het thuisduel ook deed: scoren.

WILLIAN EN MESSI TREFZEKER IN SPANNEND DUEL:

ZWARE TIJDEN VOOR CHELSEA

Er is dus voor Chelsea nog alle kans om er een goede avond van te maken, maar de ploeg uit Londen heeft zware weken achter de rug.  Na het duel met Barcelona ging de nummer vijf van de Premier League onderuit tegen Manchester United en Manchester City, al won het afgelopen weekend wel van Crystal Palace. Wéér was Willian met een doelpunt belangrijk, die nu in de laatste 5 wedstrijden 5 keer scoorde.

Bij Barca loopt het soepeler. Van de afgelopen 4 wedstrijden werd er 3 keer gewonnen, waaronder van de nummer twee van La Liga: Atlético Madrid. Mocht de ploeg uit Spanje vanavond overigens de volgende ronde bereiken, dan is het voor het 11e seizoen op rij kwartfinalist in de Champions League: wederom een nieuw record. Nog nooit wist een club dat te behalen.

VOOR DE 14E KEER

Het is vanavond de 14e keer dat Barcelona en Chelsea tegenover elkaar staan in het Europese toernooi. Er zijn maar twee onderlinge duels die vaker voorkwamen: Barcelona – Milan (15 keer) en Bayern München  – Real Madrid (18 keer).

Het wellicht meest memorabele duel komt uit 2012, toen beide teams tegen elkaar streden om een plek in de finale. In de laatste minuut zorgde Fernando Torres er toen in Camp Nou voor dat The Blues in de finale kwamen, die uiteindelijk ook nog werd gewonnen van Bayern.


Chelsea – Barcelona is vanaf 20:45 te zien op Ziggo Sport Select. Besiktas – Bayern München begint al om 18:00, ook op Ziggo Sport Select.